Aston Martin разкри кола с лимитирана серия, наречена Valour.  Той

...
Aston Martin разкри кола с лимитирана серия, наречена Valour.  Той
Коментари Харесай

1М за този Aston Martin и има защо

Aston Martin разкри кола с лимитирана серия, наречена Valour.

 width=

 width=
 
Той е предопределен да отпразнува 110-ата годишнина на автомобилния производител и ще бъдат създадени единствено 110 бройки.

 width=
    
Valor има 705 к.с. двойно турбо V-12 мотор и шестстепенна ръчна скоростна кутия.

Дискретността несъмнено не е по-добрата част от тази героизъм. Най-новото особено издание на Aston Martin е лимитирано издание за отбелязване на 110-годишнината на английския производител на спортни коли и черпи доста ентусиазъм от предишното на марката. Но до момента в който Valor наподобява ефектно на тези първи публични фотоси, той несъмнено не е изискан с помощта на комбинацията от мачо жанр и V-12 продуктивност. Друг добре пристигнал ретро подробност: има механична скоростна кутия.

 width=

Грандиозният жанр на Valour е дело на екип, управителен от Майлс Нюрнбергер, шеф по дизайна на Aston и индивидът, който също сътвори доста другия CC100, който Aston сътвори, с цел да отпразнува своята 100-годишнина. Докато CC100 беше едвам видим спийдстър, Valor е мускулесто купе, с дизайн, който черпи явно въздействие от V8 Vantage с квадратна форма, който Aston произвеждаше сред 1977 и 1989 година Той също по този начин има поразителна аналогия с този- от Victor, основан от подразделението Q на Aston Martin през 2020 година, който се базираше единствено на пистовия One-77.

Вдъхновението от наследството е явно както в мускулестата стойка на автомобила, по този начин и в пропорциите, само че също и в елементи като формата на фаровете и задните светлини – в този момент съвременни LED модули – и двойните канали NACA на капака на мотора. Отзад капакът на багажника на автомобила се издига в стръмно наклонена интегрална опашка на Kamm за ски рампа и също по този начин има това, което в началото наподобява като множеството стилни елементи от седемдесетте години, изпъкнал заден екран. Не е тъкмо по този начин обаче, защото няма луфтове и остъкляване. Вместо това задното виждане се ръководи от система от камери. Външната каросерия е направена напълно от въглеродни нишки.

Мощността идва от версия на 5,2-литров V-12 от напускащия DBS Superleggera. Това прави 705 конски сили и 555 паунда фута въртящ миг, числа, които наподобяват относително скромни спрямо версията на DBS 770 Ultimate на този мотор, която беше оценена на 759 к.с. и 654 паунда фута. Това се дължи на появяването на новата шестстепенна механична скоростна кутия, съществено техническо предизвикателство. Както всички по-големи Aston GT, Valor употребява трансмисия, инсталирана откъм гърба. Според нашите калкулации, това е първият път, когато Aston превключи на един от своите модели с " torque tube ", откогато ръчната алтернатива отпадна при DB9 за моделната година 2013.

Все още нямаме данни за продуктивността или тежестта, само че Valor наподобява евентуално ще разгласява сходни числа като DBS Superleggera, която се крие изпод. Това би означавало придвижване от 96 км в час в средата на диапазона от 3,0 секунди и оптималната скорост на север от 322 км в час.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР